Medir Girbau
Ballador de la colla del 32 va ser mestre als anys '40
Josep Mundet Tantinyà
Era conegut popularment com el Pepet fesol.
Tenia trenta anys quan va comengar a tocar al Ball de Bastons i en va ser també mestre fins que gairebé tenia cinquanta anys, moment en qué el va substituir en Miquel Viñas. Amb el Ball de Bastons va actuar a Castellar, Sant Feliu, Granera, Sentmenat i Sabadell, entre abres llocs.
Joan Munt i Girbau
Mestre emblemàtic que va tenir la nostra entitat.
S'inicia com a ballador amb la Colla del 32. Forma part de les Colles dels anys 40 i 50. Amb la Colla del 62 compagina la feina de Mestre i Músic, cosa que continuaria fent amb la del 76 fins la seva mort el 1982.
En el 1985 es va inaugurar el seu monument a la plaça dels enamorats. El monument fou dissenyat per Pere Roca té esculpit per una cara una silueta d’una parella de balladors fets per Antoni Costa i a l’altra cara un relleu de bronze amb la fisonomia de Joan Munt, de Montserrat Ribes. A la paret que envolta el monument hi ha la inscripció «ELS BASTONERS AL SEU MESTRE. 1985».
Antoni Castillo
Comença la seva activitat bastonera amb la colla del 1976. En Pere Pujol, un amic que havia format part de la colla de l'any 1962, juntament amb Joan Munt i Santi Munt, va engrescar-lo. Des d'aleshores, i de forma ininterrompuda, Antoni Castillo ha format part del Ball de Bastons de la vila.
Amb en Joan Munt inicia la tasca de ballador i de formador en el 1980. Amb la ajuda d'altres mestres com en Joan Prat i l'Antoni Falcó han ensenyat a molts balladors de Castellar en el últims anys.
Si tinc que triar em quedo amb el nero i la creu grossa, tot hi que m'agraden molt amb tots els balls
Joan Prat
De petit sempre havia vist el ball de bastons amb curiositat i alguns familiars i veïns hi ballaven. Quan es va assabentà que a Castellar es reprenia l'activitat bastonera amb la colla del 1976 no va dubtar en apuntar-se.
"Amb la colla vam sentir a parlar de la 2ª trobada Nacional i ens vam inscriure, al arribar hi va haver tensió ja que en la nostra colla hi venien dones, fet estrany per aquells anys. Al veure-les ballar la mentalitat va canviar, ja que van demostrar lo fortes i valentes que eren les dones de Castellar, i que moltes ho feien millor que molts homes."
A partir del 1992 comença la tasca d'ensenyament donant un cop de ma a l'Antoni Castillo i participant activament en l'organització de l'entitat.