Bastonada del Vallès

La  V Bastonada del Vallès s’ha dut a terme la la població de Terrassa, amb la participació de: el Ball de Bastons de Castellar del Vallès, els Bastoners de Sant Pere, la Colla Bastonera Les Romanes [de l’Institut Públic de la Romànica de Barberà del Vallès], els Bastoners de Sentmenat, la Colla Bastonera de Canovelles, la Colla de Bastoners de Sabadell, les Bastoneres Blaves de Granollers i la colla amfitriona dels Bastoners de Terrassa.

La Trobada Bastonera del Vallès és un acte de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya que se celebra de forma anual en forma de trobada amb totes les colles de la Territorial del Vallès la qual comprèn les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental. L’esdeveniment, coorganitzat per la Coordinadora i enguany pels Bastoners de Terrassa,

Després d'uns anys on no hi ha haver Bastonada per falta de mitjans organitzatius ja en portem un parell de continuïtat amb la 4 i 5 edició. I tot preveu que en el 2019 la podrem tornar a celebrar.

Veure més

PASSI-HO BÉ

La veïna ciutat de Sabadell va celebrar la IV bastonada del Vallès. Per aquest motiu, va acollir cinc de les colles bastoneres del Vallès (Sabadell, Terrassa, St. Cugat, Canovelles i Castellar ).

El Ball de Bastons de Castellar va participar activament en questa festa bastonera. "Tot i que en mancaven algunes com ara les  de Granollers, Caldes, Sta. Eulàlia... la festa va ser molt lluïda i seguida per un gran nombre de gent", expliquen els bastoners castellarencs.

Cap a les 16'30 anaven arribant les colles a l'escola Nostre Llar, del carrer Calderón, per canviar-se. "També se'ns va donar un full on, cada colla, havia fet una pregunta relativa a ella mateixa que s'hauria de respondre al final de la festa", per exemple: Quin peu s'aixeca per fer el sota cama? Quin és el ball on més se salta? Com es diu el ball on es llencen els bastons? Preguntes que un representant de cada colla va haver de respondre al final de la festa.

Veure més

Festa grossa amb la participació de set colles bastoneres dels dos vallesos: Terrassa, Sta. Eulàlia de Ronçana, Cardedeu, Vallgorguina, Sant Cugat, Castellar del Vallès i Sabadell, aquesta última amfitriona i organitzadora de l’acte.

A les onze del matí ens trobàvem al Casal Pere IV de la Rambla per iniciar la cercavila que va omplir els carrers cèntrics amb el so de la música, els picarols i els bastons seguida amb molt entusiasme per un nombrós públic. La ballada es va finalitzar abans de la una a la plaça de l’Ajuntament on cada una de les set colles va poder oferir als presents dos o tres balls, una mostra de la gran diversitat existent en el Ball de Bastons, en que les músiques, coreografies, vestuari, bastons, nombre de balladors, o la forma de picar son diferents entre les colles.

2ª Bastonada del Vallès a Sant Cugat

La 2ª Bastonada del Vallès ha superat la xifra d'assistència respecte a l'edició anterior. Aquest fet demostra, segons els organitzadors, la bona acceptació de la jornada, que tot just va començar l'any passat a Castellar del Vallès i pretén ser una trobada anual de colles bastoneres de la comarca. L'acte ha consistit en una cercavila que ha tingut com a punt de sortida la plaça de la Unió i ha recorregut el centre de la ciutat.

Els bastoners de Castellar van participar en aquesta segona edició de la bastonada amb molta il·lusió per donar continuïtat a aquesta festa del les colles del Vallès.

Veure més

1ª Bastonada del Vallès amb més de 200 bastoners i bastoneres

En el 2009, 10 colles bastoneres del Vallès van protagonitzar diumenge al matí la 1ª Bastonada del Vallès, que es va celebrar a la vila de Castellar del Vallès. Les colles de Caldes de Montbui, Canovelles, Cardedeu, Granollers, La Garriga, Sabadell, Sant Cugat del Vallès (bastoners i Esbart Dansaire), Santa Eulàlia de Ronçana, Terrassa, Vallgorguina i Castellar del Vallès van realitzar un total de 4 cercaviles que van finalitzar amb una cercavila final conjunta i una ballada final a l'Espai Tolrà.

Veure més