Actuacions

"Participació del Ball de Bastons de Castellar a la 2ª Diada Infantil a Salou".

Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya

Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, que en aquesta 43a edició, és va realitzar a la capital del Vallès occidental, a la ciutat de Sabadell. L'acte va comptar amb un total de 90 colles i enguany, vam acabar la festa amb un super concert amb les actuacions de Obella Xao, Roba estesa i Dr. Prats.

Bastonada Del Vallès

La Bastonada Del Vallès és un acte de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya que se celebra de forma anual en forma de trobada amb totes les colles de la Territorial del Vallès la qual comprèn les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

L’esdeveniment ha arribat a la 6ª Bastonada aquest any 2019 coorganitzat per la Coordinadora i pels Bastoners de Sentmenat.

Aplec Internacional

L’Aplec Internacional és un esdeveniment organitzat per Adifolk que proposa que durant un cap de setmana la cultura popular catalana desembarca a una ciutat europea. Si bé en anteriors edicions, els grups que hi participaven eren uns trenta, per aquesta ocasió, i aprofitant la proximitat amb Perpinyà, la xifra s’ha triplicat. I això tindrà una repercussió molt positiva, ja que es podrà veure la riquesa no només de la cultura popular catalana, amb l’actuació de sardanistes, bèsties de foc, ball de bastons... sinó també es podran apreciar les diferències entre manifestacions.

Cercavila de Rams

Primera actuació de l'any. Celebrem l'inici de la temporada fen un cercavila per els carrers del centre de la vila. Per els nous bastoners, que han iniciat a ballar, és el dia del seu debut.

Aplec de Castellar Vell

Els Bastoners ens sumem als actes de celebració de l'aplec de Castellar Vell fent una actuació amb les dues colles de petits i grans. També participem en el concurs d'arrossaires fent una paella per tota la colla.

Festa Major

Participem en la festa major organitzant un cercavila per els carrers del centre de la vila i convidant algunes colles de altres pobles. En els darrers anys ens han visitat les colles de Terrassa, Sabadell, Salou, Esplugues,...

12è Aplec Comarcal d'Osona

Els Bastoners de Castellar vam participar en una nova edició de l'Aplec d'Osona celebrat al castell de Montesquiu.

A més dels balls propis de bastons, amb música en directe de la cobla Ciutat de Girona, el grup de Ball de Bastons va interpretar en versió bastonera la sardana “Or per Sabadell”.

35ª Revetlla de Sant Jaume

Els veïns del Pla (carrer Sant Jaume) organitzen una festa que, en els darrers anys, ha passat a ocupar tot un cap de setmana, amb activitats per a petits i grans que sempre se celebren el cap de setmana més proper al 25 de juliol. Els Bastoners participem en la festa amb els nostres balls.

Festa Major Sant Feliu del Racó

Participem en la festa major amb un cercavila per els carrers del casc antic de Sant Feliu.

27ª Diada Bastonera de Moià

Moià, capital de la comarca més jove de Catalunya, el Moianès, ha estat seu de la XXVII Festa Bastonera del municipi. La Colla Bastonera de Moià, ha convidat a fer sonar els bastons, les colles de Sabadell, Terrassa, Prats de Lluçanès, Santa Maria d’Oló, Salou, Gavà, Castellar del Vallès.

Dia de la gent gran a l'Església de Sant Esteve

Actuació dels bastoners a l'Església de Castellar amb la presencia d'avis i avies de les residencies del poble que van assistir a missa. Gracies a la col·laboració de molts voluntaris que van facilitar la seva mobilitat.

Diada Bastonera a Sentmenat

Participem en la festa major de Sentmenat amb un cercavila per els carrers del casc antic junt amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Bastoners de Sentmenat, amb la participació dels Ceballuts de Sant Feliu de Llobregat, l'Àliga de l'Eixample de la Colla de Gegants Arreplegats i la Xaranga Damm-Er,

Castellar amb La Marató de TV3

La plaça d’El Mirador acollirà un tast d'activitats i de tallers a partir de les 10 h i fins les 14 h, en què les entitats es donaran a conèixer i també es recaptaran fons per La Marató. “Cada entitat organitzarà activitats adreçades als infants. Serà com un petit saló de la infància i de la joventut. Des del CEC muntarem un rocòdrom, instal·larem una pista scalextric, farem un taller d'herbes aromàtiques i una xocolatada”, afegeix Serra. “Esperem que la participació sigui molt alta.

Correllengua 2018 - Nova Canço

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és una organització autogestionada i arrelada al territori que des de l’abril del 1996 treballa per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional.

La CAL aglutina entitats i persones a títol individual d’arreu dels Països Catalans preocupades per fomentar l’ús social de la llengua catalana a tot el territori.

Diada Nacional a Polinya

L'acte s'iniciarà amb un cercavila del grup de ball de bastons de Castellar del Vallès que recorrerà la rambla. Després, ofrena floral i lectura del manifest, cantada de la Coral de Sant Sebastià, ball de bastons i recital de poesia a càrrerc del grup de teatre de la Germandat.