Aplec Internacional Adifolk

XXIX APLEC INTERNACIONAL ADIFOLK PERPINYA

Més de noranta grups participen a l’Aplec Internacional de Perpinyà

El trenta-novè aplec internacional es va celebrar a la capital de la Catalunya nord. Perpinyà va acollir en aquesta diada mes de noranta grups de cultura catalana, i entre ells el Ball de Bastons de Castellar del Vallès. Vam participar amb una vintena de membres de Castellar.

“A tot el centre històric de Perpinyà hi haurà actuacions al llarg de tot l’últim cap de setmana de juliol, serà una immersió en la cultura popular catalana”, explica Joan Gómez després de presentar la llista dels més de noranta grups que desfilaran i actuaran pels carrers de Perpinyà.

L’Aplec Internacional és un esdeveniment organitzat per Adifolk que proposa que durant un cap de setmana la cultura popular catalana desembarca a una ciutat europea. Si bé en anteriors edicions, els grups que hi participaven eren uns trenta, per aquesta ocasió, i aprofitant la proximitat amb Perpinyà, la xifra es va triplicat. Això tindrà una repercussió molt positiva, ja que es van veure la riquesa no només de la cultura popular catalana, amb l’actuació de sardanistes, bèsties de foc, ball de bastons... sinó també es van apreciar les diferències entre manifestacions.

 

CARTELL 2ª DAP ADIFOLK PERPINYÀ

Més de noranta grups participen a l’Aplec Internacional de Perpinyà

Fins a 11 entitats de Ball Bastons de Catalunya s’apleguen a la ciutat de la Catalunya del Nord a la segona edició de l’Adifolk

La segona edició de la Diada d’Adifolk, s'ha celebrat a Perpinyà, la gran Festa Major de la Cultura Catalana que pretén difondre el folklore i la cultura a través de les entitats. En la edició del 2018, més de trenta grups de tots els àmbits de la cultura popular han omplert els carrers de la ciutat de la Catalunya del Nord.

L’element principal i temàtic d’aquesta edició ha estat el Ball de Bastons i l’entitat de Castellar del Vallès, juntament amb altres 10 d’arreu de Catalunya, no s’ho va voler perdre.

Així, dissabte les 11 entitats van recórrer Perpinyà en cercavila, amb entitats d’altres àmbits, pels carrers i places de la ciutat. Acabada la cercavila i un cop finalitzat el dinar conjunt, representants de les diferents colles bastoneres van assistir a un assaig conjunt per acabar de preparar el Ball de l’Aplec o el Ball de l’Homenatge a Perpinyà.

Veure més

Carcassona dedica la plaça del futur conservatori a Castellar

Carcassona va batejar l’esplanada situada al davant del seu futur conservatori amb el nom de Castellar del Vallès. Aquesta ciutat francesa ha decidit dedicar aquest espai públic a la vila amb motiu de l’intercanvi lingüístic que des de fa anys duen a terme l’Institut de Castellar i el College de Grazailles de Carcassona.

L’acte va comptar amb les actuacions de l’Harmonie Municipal de Carcassona, orquestra que va interpretar entre d'altres temes “L’Estaca” i “La Marsellesa”, i el grup del Ball de Bastons de Castellar.

Veure més

Els bastoners van participar en el Carnaval de Riedisheim, a França

Al mes de febrer, una vintena de membres del Grup de Ball de Bastons de Castellar van viatjar a l’Alsàcia, convidats a acompanyar els Diables de Sabadell. L’entitat vallesana ja va viatjar a Alemanya l’any passat i aquest any els van demanar que portessin alguna altra entitat vinculada a la cultura i al folklore català. Els bastoners van participar en les rues de Carnaval Mil·lenari de Riedisheim i a la gran festa de Carnestoltes, on van mostrar la tradicional dansa catalana i el repicar dels bastons.