Vestuari

Espardenyes de 3 vetes

Tots els bastoners de Castellar portem espardenyes de 3 vetes vermelles. A més, les nenes porten 4 picarols a cada peu i les noies en porten 6.

Mocador Vermell

El Ball de Bastons de Castellar porta un mocador vermell lligat al coll en forma de triangle a la part de l'espatlla amb camisa blanca. Tots els balladors i músics porten el mateix estil.

Bastons de Castellar

Els bastons de la colla de Castellar estan fets de fusta d'alzina del nostre poble gràcies a la col·laboració de la família Casamada. Tenen una empunyadura ergonòmica i una corda vermella de seguretat. En el 2017 es va serigrafià el nom de la colla i un logo d'una parella bastonera de Castellar.

Faldilles i pantalons

Les Bastoneres de Castellar són de les poques que porten faldilles, fet característic de la nostra colla. Els nens porten pantalons llargs i els nois adults porten pantalons curts.

Corpinyo

En la cintura les noies porten un corpinyo vermell amb cordes blanques.

Faixa i Camals

Els nois porten faixa vermella lligada a la cintura i els homes porten camals amb picarols als bessons.

Les Banderes

Des de l'incorporació de les noies en l'any 76 es van crear dues banderes per cada colla. Una de nois i una de noies. Així cada colla actualment té dues banderes que s'assignen prioritàriament a balladors que tenen una certa experiència i poden guiar als altres bastoners durant les actuacions. Són els mestres bastoners els que escolleixen qui pot ser el ballador/a que te la capacitat de portar millor la bandera.

Banderes de la colla de petits

Banderes de la colla de joves

Banderes de la colla de grans